Omgeving

Milieuvriendelijke dorp Oudega

Deze boerderij was voor ons liefde op het eerste gezicht, bij het milieuvriendelijke dorp Oudega (Sm) en vlakbij het Nationaal Park “De Alde Feanen”. Met een rust uitstralende natuur waar het ’s morgens goed ontwaken is, was precies wat we zochten. We houden van het platteland, de landelijke rust, het leven op de boerderij en de natuur. Bij de boerderij hoort een SVR camping met 3 trekkershutten, staanplaatsen voor tenten, caravans, campers en een luxe Glamping tent voor 7 pers. (o.a inclusief douche en toilet) met een wijds uitzicht over de landerijen. We hebben het terrein een andere aankleding gegeven, caravanplaatsen ingericht en elektriciteit op het terrein aangelegd. Dierenparkjes met vijvers voor diverse soorten siereenden maken er een gezellig geheel van. Wij ervaren op deze plek een enorme rust en vrijheid.

Het is hard werken om naast ons werk de boerderij, tuin, erf en camping te onderhouden, maar het blijft een uitdaging. Daarnaast krijgen we veel hulp van familie en vrienden. Het buitenleven/werken brengt geestelijke en lichamelijke ontspanning. We voelen het als een voorrecht om op deze bijzondere plek te mogen wonen en willen dit met veel mensen delen.

Een milieuvriendelijke camping

Camping de Stjelp is hard bezig om op een zo schoon mogelijke manier de camping te beheren. Zo word het afval keurig gescheiden, dit is belangrijk, omdat het dan op een juiste manier verwerkt kan worden en recyclebare materialen opnieuw gebruikt kunnen worden.Camping de Stjelp maakt overigens gebruik van Jemako producten, Jemako meldt het volgende: “Door de duurzaamheid van onze vezels kunt u afzien van veel onnodige reinigingsdoeken in uw huishouden, ook onze reinigers combineren hoge effectiviteit met zuinig verbruik en bevatten eenduidige doseerinstructies. De ECO Plus geëtiketteerde reinigers zijn bijzonder vriendelijk voor mens en natuur – en dat bij een sterke reinigingskracht.” Er worden bovendien Jemako producten verkocht op Camping de Stjelp.

Camping de Stjelp

Op de camping is het goed vertoeven, speciaal voor gasten die even lekker tot rust willen komen en wandelend of met de auto, fiets, scooter of kano van de omgeving willen genieten, of gewoon een boek pakken en lekker op de camping blijven. Het verblijf op het platteland wordt tevens gekoppeld aan het gemoedelijke van de mensen in het dorp. Hier is nog tijd voor een gezellig praatje en belangstelling voor de dingen van alledag. Oudega (Sm) heeft veel te bieden. Het is een plezierig dorp met zijn eigen haventje, vanwaar je naar verschillende watersportgebieden kunt varen en kanotochten kunt maken. Het kanoën is al sinds lange tijd een veel voorkomende recreatieactiviteit, waarvoor de belangstelling de laatste jaren sterk is toegenomen.

Liefhebbers van sportvissen

Liefhebbers van vissen kunnen hier aan hun trekken komen. Daarnaast kun je vanuit Oudega prachtige fietstochten maken in de natuurlijke omgeving. Hiervoor zijn speciale routes met verschillende afstanden uitgezet, zoals o.a. de pontjesroute en het fietsroute netwerk. Vlakbij Oudega ligt Eernewoude waar het Nationaal Park “De Alde Feanen”is te vinden, hier heerst volstrekte rust. We proberen zo goed mogelijk alles op en rond de boerderij en camping te verzorgen en proberen het een ieder naar de zin te maken. Met elkaar maken we er een gezellige camping van. In overleg is er veel mogelijk. Tuinieren en dieren zij onze hobby’s, naast de boerderij hebben we een prachtige siertuin, waarin een grote vijver voor siervissen met moeraszones. Met het aanplanten van een kleine boomgaard is gestart en s’ morgens kunnen de gasten genieten van een vers eitje bij het ontbijt. Maar ook voor vogelliefhebbers zijn er de vogelhutten en natuurfotografen zijn hier ook helemaal in hun element in ons unieke natuurgebied.

Om het geheel compleet te maken vindt u bij ons ook nog:

Eenden
Ganzen
Kippen
Paarden (Bo en Brown Sugar)
Poezen Coco en Katja
En onze trouwe labrador Django

Copyright 2021 - Camping de Stjelp